شهریاری: راه بجنورد – جنگل گلستان شریان حیاتی استان است
نماینده مردم ۶ شهرستان خراسان شمالی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در تشریح آخرین اقدامات و چالشهای حوزه انتخابیهاش، از مشکلات زیرساختی و پیگیری مصوبات سفر ریاست جمهوری گرفته تا مسائل مربوط به فرودگاه بجنورد، مذاکرات هستهای و انتصابات استانی، به بیان جزئیاتی پرداخت.
به گزارش بجنورد زیبا، امروز محمد مهدی شهریاری، نماینده بجنورد، راز و جرگلان، مانه،سملقان، گرمه و جاجرم در مجلس شواری اسلامی، در یک نشست خبری ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته، پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود. وی در ابتدا با اشاره به اینکه آغاز دوره نمایندگی با شهادت آیت الله رئیسی و انتخابات زودهنگام همزمان شد که همین موضوع سبب شد در پیگیری امورات حوزه انتخابیه خلل ایجاد شود، افزود:« مجلس دوازدهم به لحاظ سیاسی تفاوت معناداری با مجلس دوره قبل ندارد اما تعداد نمایندگان منطقی بیشتر است.»
مصوبات سفر رئیسجمهور و پروژههای حیاتی در حوزه راه
شهریاری با اشاره به مصوبات سفر رئیسجمهور به خراسان شمالی گفت: «این مصوبات میتواند زمینهساز ترقی استان باشد و برای تحقق آنها تلاش زیادی صورت گرفته است. هفته گذشته نشستی با استاندار و آقای پورمحمدی برگزار شد تا تخصیص کامل اعتبارات مصوبات دنبال شود.» او افزود: «پروژه راه بجنورد – جنگل گلستان نیازمند ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که وعده دادهاند تا اواسط سال آینده به پایان برسد. همچنین محور میامی – جاجرم – سنخواست – بجنورد نیز با ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار در دست پیگیری است.»
فرودگاه بجنورد؛ از وعدهها تا واقعیتهای سخت پروازی
نماینده خراسان شمالی با اشاره به وضعیت فرودگاه بجنورد گفت: «در دولت قبل با آقای بذرپاش و مدیرعامل وقت ایرانایر برای پروازهای روزانه مذاکره کردیم در دولت فعلی هم خانم صادق وعده حل مشکل را دادند، اما تنها ۷ هواپیمای عملیاتی این شرکت مانع اجرای این وعده شد. حتی پیشنهاد خرید موتور یک هواپیما برای پرواز اختصاصی بجنورد – تهران مطرح شد، اما سرمایهگذاری زیادی میطلبید. همچنین با شرکت آسمان و یزد ایر نیز مذاکراتی داشتیم، اما به دلیل فروش پایین بلیط، پروازها لغو شد.» وی ادامه داد: «فرودگاه بجنورد یکی از طولانیترین باندهای کشور را دارد و مشکل فنی خاصی ندارد. اگر شرایط کشور و وضعیت ایرلاینها بهبود یابد، خود شرکتها خواهان برقراری پرواز به بجنورد خواهند شد.»
مذاکرات با آمریکا و نامهای که با دو لحن نوشته شد
شهریاری در بخش دیگری از سخنانش درباره روند مذاکرات ایران و آمریکا گفت: «در دو سال اخیر با نمایندگان ترامپ و دموکراتها مذاکراتی انجام شد که جزئیات آن به اطلاع مقام معظم رهبری رسیده است. مذاکرات حول مسائل هستهای بوده و موضوعات دیگر مطرح نشده است.» او به نامه ترامپ به رهبر انقلاب نیز اشاره کرد: «در آن نامه، پاراگراف اول بسیار محترمانه بود اما در پاراگراف دوم تهدید به اقدام در صورت عدم توافق آمده بود. ایران نیز با امضای آقای عراقچی پاسخی هشتپاراگرافی ارسال کرد. در عمان هم چهار دور مذاکره انجام شد که طبق گزارش آقای تختروانچی به مجلس، روند مثبتی داشت.»
انتصاب استاندار و حواشی بیاساس
شهریاری درباره انتصاب استاندار خراسان شمالی گفت: «شایعه تماس من از ژنو برای تعیین استاندار کاملاً کذب است. گرچه اولویت با گزینه بومی بود اما آقای نوری با شناخت قبلی از سوی آقای مومنی منصوب شد. پس از آن دیداری با ایشان داشتم و صرفاً چند پیشنهاد ارائه کردم که یکی دو نفرشان منصوب شدند و حتی برای انتصاب فرماندار سملقان و بجنورد با من مشورت نشد» وی تأکید کرد: «در زمان استانداری خودم هم به توصیه هیچ نمایندهای توجه نمیکردم. امروز نیز تأکید دارم که مدیران استان باید بومی باشند و این نظر نهادهای امنیتی نیز هست.»
یعید است طیب نیا مسئولیت وزارت اقتصاد را بپذیرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص اخباری مبنی بر معرفی آقای طیب نیا به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد و انتصاب معاون پارلمانی دولت، گفت:« آقای طیب نیا به دلیل بیماری از قبول مسئولیت امتناع کردند و بعید میدانم مسئولیت وزارت اقتصاد را قبول کنند. آقای اسماعیلی هم فرد مجتهدی است، انتصاب ایشان به معاونت امور مجلس گرچه ابتدا تکذیب شد اما سپس تایید شد، ایشان مجلس را می شناسد اما به نظر من از نظر ارتباط گیری با مجلس قوی نیست.»
حل مشکل ۱۶ هزار نفر در گزینش ها
شهریاری با اشاره به مشکلات موجود در فرآیند گزینش گفت: متاسفانه در برخی دستگاهها، افراد به دلیل مسائل شخصی مانند آستین کوتاه یا استوری رد میشدند. ما توانستیم ۱۶ هزار نفر که به ناحق از چرخه گزینش خارج شده بودند را به این چرخه بازگردانیم.
وی افزود: در برخی دستگاهها افرادی در بخش گزینش مستقر شدهاند که نگاههای نادرستی دارند و باعث مشکلاتی برای مردم میشوند. ما به جد پیگیر رفع این مشکلات هستیم.
توجه به توسعه ورزش
شهریاری به موضوع ورزش استان نیز اشاره کرد و گفت: برای تمام رشتههای ورزشی که در استان استعداد وجود دارد، باید پیگیریهای لازم صورت گیرد. به ویژه کشتی چوخه که در رگ و جان مردم استان، به ویژه در روستاها وجود دارد، باید توجه ویژهای به آن شود.
از تنش آبی تا تعیین تکلیف بهکده رضوی
شهریاری درباره چالشهای پیشروی استان هشدار داد: «در تأمین آب آشامیدنی روستاها با مشکلات جدی مواجه خواهیم بود و باید تصمیمات فوری و مؤثری اتخاذ شود.» همچنین از تصویب لایحه تعیینتکلیف بهکده رضوی در کمیسیون کشاورزی خبر داد و گفت: «مدیریت فعلی بهکده کارآمد نیست و باید تعیین تکلیف صورت گیرد.»
اختلافنظر در مجمع نمایندگان، مانعی برای همکاری نیست
این نماینده مجلس با اشاره به برخی اختلاف نظرها در مجمع نمایندگان استان گفت: «گاهی منافع شهرستانی باعث اختلافنظر میشود، اما این اختلافات به روابط و همکاری ما آسیبی نزده است. برخی پروژهها مانند راه بجنورد – گلستان، اولویت برخی نمایندگان نیست، در حالیکه این مسیر شریان حیاتی استان است.»